Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Science-forsøg i kemi lokalet

Hvad siger Tammi om at være talent-elev?

Tammi Vander Ploeg Johnsen går i 3.Y på Nykøbing Katedralskole.

Billede af Tammi Vander Ploeg Johnsen

Tammi Vander Ploeg Johnsen

3Y

"En del af talentprogram på Nykat
I efteråret 2018 fik jeg muligheden for at deltage i DM i science, som en del af talentprogrammet på Nykat. Det var en fed mulighed, og selvfølgelig ville jeg gerne med. I vinteren 2019 tog vi tre piger afsted mod København, hvor kvartfinalen fandt sted. Det var en super fed oplevelse på flere planer. Der var for det første det faglige udbytte, som altid hænger sammen med talentaktiviteterne. EUSO, som konkurrencen hed, var opdelt i kemi, biologi og fysik. Hver sin del havde sine udfordringer, og selvom de tre kategorier blev uddelt mellem de tre elever, var det også en øvelse i samarbejde mellem de forskellige fag og deltagerer, for at udfører opgaverne så godt som muligt. Der var altså mulighed for at lærer noget helt nyt indenfor et nyt emne, at udfordre sin viden indenfor et emne man allerede var kendt i og benytte gamle viden til at udfolde ny viden. Det var altså fagligt så vel som socialt udfordrende og interessant.

Jeg er også en del at et andet talentprogram ved navn ATU øst, Akademiet for Talentfulde Unge. Igen kan det siges at være en stor mulighed. Som en del af ATU får du tilbudt foredrag og workshops, der forbedre din faglighed. De emner og fag, som du arbejder med, er selvvalgte og i den grad brugbare for følgende forløb i din studietid. Det koster ikke noget at være en del af, eftersom det betales og du støttes af gymnasiet. Det er altid nogle interessante workshops/foredrag og de hjælper dig meget framover. Der er f.eks. hjælp til selvstudie, studieteknikker og akademiske skriveprocesser. Workshops og foredrag kan enten være en del af det gymnasiale pensum, hvilket øger ens forståelse eller giver forståelsen dybte, eller de kan være udover pensum, hvilket bare gør det super spændende og kan få dig til at drager paralleller mellem forskellige fag og/eller emner. Det giver også en socialt udvidet horisont, eftersom man falder i snak med en masse andre talentelever med samme interesser som en selv. Og så ser det jo altid godt ud på CV´et.

Det kan generelt siges at man ved at være en del af talentprogrammet på Nykat får udfordringer i ny kaliber. Nye emner og relationer udvider horisonterne og skaber nye forståelser. Det er gode muligheder og det kan i hvert fald aldrig skade at være med."


Hvad siger de andre?

Billede af Louise Munk Lillie

Hvad siger Louise om ATU?

Louise Munk Lillie er talent-elev, og har været på en del at de spændende og udfordrende workshops og kurser. Hun synes bl.a. at de dygtige professionelle lektorer fra forskellige universiteter, har givet meget faglig kvalitet i undervisningen.

Billede af Sofie Munk Lillie

Hvad siger Sofie om ATU?

Sofie Munk Lille er talent-elev, og deltaget i DM i science, og har fået meget ud af den anderledes og udfordrende undervisning. Især har det været interessant at arbejde med andre gymnasieelever fra andre skoler, og få indsigt i formerne på de videregående uddannelser.

To piger nærstuderer kolbe i kemilokalet

Talentudvikling og øvrige frivillige aktiviteter

Vores talent – og interesseprogram favner bredt, og dækker både de videnskabelige og kreative fagområder. Fælles for tilbuddene er, at de hæver barren og dermed niveauet i forhold til den almindelige undervisning og er for dig der er motiveret, nysgerrig og søger intellektuel inspiration.

Piger ved tavlen til undervisningen