Spring navigationen over og gå direkte til indhold
På et bord ligger penalhus, drikkedunk og navneskilt

Den første tid

På Nykøbing Katedralskole ved vi, hvor meget det betyder for din læring og dit humør, at du falder godt til i din nye klasse. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at det skal blive tilfældet.

På din første skoledag bliver du budt velkommen af din nye klasses lærerteam. Du vil også møde klassens introvejledere (2.g elever), der vil guide jer igennem en spændende dag med en masse teambuildingsopgaver.

I de første dages introduktionsforløb lægger vi vægt på at skabe sammenhold og god klasserumskultur. Du vil første dag blive mødt af bordkort med dit navn og det der skal være din faste plads de første uger. Du vil få en fast sidemakker og I vil få et særligt ansvar for hinanden den første tid. I vil også indgå i en 4 personers gruppe, der vil komme til at lave en del gruppearbejde sammen. Efter 2-3 uger får du en ny fast makker og sådan fortsætter det frem til efterårsferien. På det tidspunkt vil alle have et godt netværk i klassen. På den måde bestræber vi os på, at alle klassens elever indgår i klassens sociale liv, så oplevelsen af at gå på skolen bliver så god som muligt for så mange som muligt.

I august måned tager 1.hf. på ophold på idrætsefterskolen Bosei ved Præstø med en enkelt overnatning. Turen vil være nøje tilrettelagt af skolens introduktionsgruppe og klasserne vil få en teamlærer med.

Senere i august/september venter en idrætsdag for hele skolen, hvor klasserne konkurrerer mod hinanden.

I november måned, når studeretningsklasserne starter, er det 1.g'ernes tur til at tage på idrætsefterskolen Bosei.

Vi glæder os til at introducere dig til vores skole.

 

Mød vores elever

Mød vores elever, og hør hvad vores 1.G'ere gerne ville have vidst, inden de startede på skolen.

Praktiske oplysninger til forældre

Forældrearrangementer, skema, forventninger og udfordringer som forældre, hjælp og vejledning og alt det andet man skal forholde sig til som forældre... Hvis du mangler information, så har vi samlet de vigtigste praktiske oplysninger, I som forældre til unge under 18 år kan have brug for.

Teambuilding udendørs i idrætstøj