Spring navigationen over og gå direkte til indhold
På et bord ligger penalhus, drikkedunk og navneskilt

Den første tid

På Nykøbing Katedralskole prioriterer vi at vores nystartede elever føler sig hjemme hurtigst muligt.

På Nykøbing Katedralskole sørger vi for, at vores nystartede elever føler sig hjemme hurtigst muligt. I den første tid skal man lære skolen, Lectio, lærerne og kammeraterne at kende.

Den første skoledag bydes alle I nye elever velkommen i festsalen, og I samles herefter i jeres nye klasser.

Efterfølgende står dagen på hyggelige aktiviteter i klasserne, opgaveløb på skolen og slutter af med underholdning i festsalen for alle nystartede elever.

Den første dag behøver man kun medbringe mad, drikke og evt. skiftetøj.

I de første dages introduktionsforløb lægger vi vægt på at skabe sammenhold og god klasserumskultur. Du vil første dag blive mødt af bordkort med dit navn og det der skal være din faste plads de første uger. Man bliver hjulpet tilrette i klassen med makkerskabsgrupper og faste sidemakkere.
Du vil få en fast sidemakker og I vil få et særligt ansvar for hinanden den første tid. I vil også indgå i en 4 personers gruppe, der vil komme til at lave en del gruppearbejde sammen.
Efter 2-3 uger får du en ny fast makker og sådan fortsætter det frem til efterårsferien. På det tidspunkt vil alle have et godt netværk i klassen. På den måde bestræber vi os på, at alle klassens elever indgår i klassens sociale liv, så oplevelsen af at gå på skolen bliver så god som muligt for så mange som muligt.

Så skoletiden er fyldt med såvel faglige som sociale aktiviteter i begyndelsen af skoleåret, og i starten introduceres nye elever for vores IT-platform, Lectio, får taget billede mm., og du lærer både lærere og kammerater at kende.

Introforløbet indeholder desuden:

Aktivitetsdag, en idrætsdag kort efter skolestart hvor alle skolens klasser konkurrerer mod hinanden i forskellige discipliner.

Klassedannelsestur, hvor klassen drager på tur for at dyrke det sociale fællesskab i klassen

For HF indeholder introforløbet derudover:

Life Skills, moduler hvor der i klassen arbejdes med udviklingen af kompetencer, der kan være nyttige livet igennem.

For STX indeholder introforløbet derudover:

Adventurerace med overnatning. Idrætsfagligt og socialt indhold 

Praktiske oplysninger til forældre

Forældrearrangementer, skema, forventninger og udfordringer som forældre, hjælp og vejledning og alt det andet man skal forholde sig til som forældre... Hvis du mangler information, så har vi samlet de vigtigste praktiske oplysninger, I som forældre til unge under 18 år kan have brug for.

Teambuilding udendørs i idrætstøj