Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Alle vores elever som kaster deres huer op i luften

Uddannelser

På Nykøbing Katedralskole tilbyder vi uddannelserne STX og HF. Bliv klogere på uddannelserne og dine muligheder efterfølgende her.

Nykøbing Katedralskole har tre spor, som er STX, HF og HF+.

 

STX

Uddannelsen varer 3 år og giver adgang til alle uddannelser ud fra din valgte studieretning

HF

Uddannelsen varer 2 år og giver adgang til mellemlange uddannelser ud fra din fagpakke

HF+

Uddannelsen henvender sig til unge med funktionsned-sættelser, varer 3 år og giver samme adgang som almen HF

Uanset hvilken en af de tre uddannelser du vælger - så giver Nykøbing Katedralskole dig muligheder for at udvikle og dyrke dine interesser inden for forskellige områder.


Masterclass, musik, idræt og mange aktiviteter - og så et stærkt socialt miljø

Har du en særlig interesse for fx. sprog, naturvidenskab, historie eller noget helt andet, så kan du deltage i en af vores mange masterclasses eller deltage i forskellige faglige konkurrencer på nationalt eller europærisk niveau. Du kan også søge om optagelse i Akademiet For Talentfulde Unge, som arrangerer camps med fagligt indhold, foredrag og en hel del andet.

Efter skoletid er der mulighed for at deltage i frivillig idræt, musik, billedkunst eller kreative skriveværksteder.

Tre dage om ugen har vi efter skoletid en studiecafé, hvor der sidder faglærere, der kan hjælpe, hvis man fx har en skriftlig opgave, der driller lidt.

Hvis du er mere til teater og musik, så kan du deltage i vores årlige musical eller teaterkoncert, hvor elever og lærere sammen skaber en hel forestilling med skuespil, musik, sang og flotte kostumer.
Eleverne er rigtig dygtige til at spille musik. Vi dyster årligt i LF-Grand Prix med og mod andre gymnasier. Af og til optræder eleverne også til vores fester, caféer og samlinger.

På Nykøbing Katedralskole holder vi under normale forhold fester og café-eftermiddage, som altid er rigtig hyggelige.

 

STX eller HF - og hvad er forskellen?

Mød vores studievejledere, som giver dig et overblik over uddannelsernes indhold og forskelle - og lærernes forklaring af forskellene

Fem unge står foran skilt ved skolen og lægger deres hænder over hinanden

Hvorfor skal du vælge Katedralskolen?

På Nykøbing Katedralskole får du en skole med høj faglighed, et godt studiemiljø med fokus på klasserumskultur og internationale aktiviteter. Vi har også talentprogrammer og frivillige aktiviteter, samt traditionsrige fester.

Elever til idrætstime