Spring navigationen over og gå direkte til indhold
To piger nærstuderer kolbe i kemilokalet

Talentudvikling og øvrige frivillige aktiviteter

På Nykøbing Katedralskole er der også liv på gangene efter skole, her kan talenterne dyrkes og interesserne forfølges.

Derfor har katedralskolen et talent – og interesseprogram der favner bredt, og dækker både de videnskabelige og kreative fagområder. Det skal nemlig være muligt at udfolde alle talenter, uanset om de gemmer sig indenfor naturvidenskab, sprog, litteratur eller samfund.

Fælles for alle tilbuddene er, at de hæver barren og dermed niveauet i forhold til den almindelige undervisning og er for dig der er motiveret, nysgerrig og søger intellektuel inspiration.

Gymnasiet deltager i en bred vifte af eksterne talent- og interesseaktiviteter, som Akademiet for talentfulde unge, science talent og historiekonkurrencen, ligesom der tilbydes en række interne aktiviteter, som masterclass i engelsk og forfatterværksted for de litteraturinteresserede. Aktiviteterne varetages af skolens egne lærere eller gæsteundervisere med særlige kompetencer.

I talent- og interessearbejdet er der derfor et tæt samarbejde med erhvervslivet, universiteterne og andre interessenter udenfor skolemiljøet.

Talentaktiviteter opfattes som aktiviteter i en meget bred forstand, der gennem deres virke kan bidrage til at et talent udvikles blandt deltagerne.

Skolens talentprogram:


Naturvidenskab


Biotek:

Science Talent Academy for to udvalgte elever på hver årgang

Informatik:

Interesseaktivitet med programmering i robotter og hjemmesider

Biologi:

Deltager med udvalgte elever i DM i science

Matematik:

Georg Mohr

Idræt:

Deltager i DM i gymnasiefodbold og volley, afholdes som talentaktivitet. Afholder frivilligidræt som interesseaktivitetSamfundsvidenskab


Historie:

Deltager i den landsdækkende historiekonkurrence, og afholder masterclass for elever med interesse i at deltage.Humaniora


Dansk:

Interesseaktivitet i form af et længere workshopforløb med kreativ skrivning

Engelsk:

Forløb med masterclass og fordybelsestur til England

Tysk:

Masterclass på skolen

Drama:

Dramatalent, interesseaktivitet
Drama, musik og dans:
Musical, interesseaktivitet

Spansk:

Kunne godt tænke sig på sigt at have en interesseaktivitet i form af masterclass, i samarbejde med mediefag, om fx Almodova

Pige i hvid kittel skriver formler på tavlen i kemilokale

Mød talenteleverne

Det skal være muligt at udfolde alle talenter, uanset om de gemmer sig indenfor naturvidenskab, sprog, litteratur eller samfund. Men hvad siger vores talentelever om ATU?

Elever på vej ind på skolen

Om skolen

Med  langt over 500 år på bagen, danner Nykøbing Katedralskole i dag rammerne for mere end 650 elever.

Idræt udendørs på Nykøbing Katedralskole

Samarbejde med Eliteidrætsklubber

Katedralskolen har indgået en samarbejdsaftale med nogle af de lokale eliteidrætsklubber i Nykøbing, f.eks.: NFC, NFH, TSØ, Brydeklubben Thor, Lene Dance, Svømmeklubben SYD.

Kemiforsøg