Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Nykøbing Katedralskole i baggrunden og statue i forgrunden

Kære forældre

Vores mål på Nykøbing Katedralskole er, at alle elever får den rigtige ungdomsuddannelse og det bedste skoleforløb.

Selvom det for mange af jer ikke er første gang I sender børn til Nykøbing Katedralskole, er spændingen og nervøsiteten måske den samme. "Kan mit barn klare udfordringerne?" "Har de valgt den rigtige studieretning?"

For nogle er det første gang, at et familiemedlem tager en studentereksamen eller HF-eksamen, og for jer er udfordringen endnu større.

Både det at være forældre til en teenager og det at være ung, er i dag en langt større udfordring end nogensinde før. Der er mange flere valgmuligheder i dag, og valgene skal tages meget tidligt i livet. Når man har friheden til at vælge, er risikoen for at vælge forkert altid tilstede.

Vi vil nedenfor kort gøre rede for nogle af de krav og udfordringer, man møder som forældre til elever på gymnasiet og HF. Vi vil også vise, hvor man kan få hjælp til at vælge og hjælp, hvis der er problemer.

Vores mål på Nykøbing Katedralskole er, at alle elever får den rigtige ungdomsuddannelse og det bedste skoleforløb.

Venlig hilsen
Nykøbing Katedralskole

 

Se oplæg fra forårets velkomstmøder for nye elever:
STX
HF
HF+

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Forældrearrangementer, skema, forventninger og udfordringer som forældre, hjælp og vejledning og alt det andet man skal forholde sig til som forældre...

Hvis du mangler information, så har vi samlet de vigtigste praktiske oplysninger, I som forældre til unge under 18 år kan have brug for her.

Glade elever i klasselokalet