Mød eleverne

TIDLIGERE STUDENTER UDTALER:

undefined

Vibeke Keis Thustrup 3.y.

Jeg valgte Nykøbing Katedralskole fordi jeg vidste, at jeg både ville have det sociale og det faglige. Jeg har i den tid, jeg har gået her, oplevet en enorm åbenhed, både over for forskellighed blandt eleverne men især også i forhold til forslag fra elever. Alt er muligt her og der er kæmpe opbakning om alle de ildsjæle der går på denne skole. Jeg har som elevrådsformand oplevet nogen meget engagerede mennesker der vil gøre de her år på skolenTIDLIGERE STUDENTER UDTALER: til nogle, de vil huske resten af livet.  

Derudover er der selvfølgelig det faglige, som er helt i top. Som matfys’ser kan jeg ikke andet end bifalde de skønne naturfaglige lokaler og undervisningen, der både er spændende og medrivende. Til sidst er der også alt det sociale - alt fra musical, til juleklip, til kreativ skrivning, for ikke at glemme festerne. Sammenholdet på skolen er skønt og disse aktiviteter uden for skoletiden er fantastiske til at bringe folk sammen på tværs af klasser og linjer. 

 

undefined

Maria Pryds, student 2020

Jeg valgte Katedralskolen, fordi det var naturligt for mig at lære mere dybdegående om de almene fag og dermed åbne dørene for en masse videregående uddannelser.

På STX går jeg på den engelsk og samfundsfaglige linje, jeg valgte denne linje, da jeg altid har været meget interesseret i at lære mere om det samfund, vi lever i, og få muligheden for at fordybe mig i fag som f.eks. billedkunst og psykologi. Samtidig udbyder Katedralskolen en bred vifte af talenttilbud f.eks. Engelsk Talent, og her fik jeg muligheden for at rejse til Skotland og England med skolen.

Jeg valgte også Nykøbing Katedralskole på grund af det sociale! På NYKAT er der en masse spændende frivillige aktiviteter, et aktivt elevråd, gode fester og hyggelige fredagscaféer som jeg havde hørt godt om fra tidligere elever. Samtidig havde jeg hørt rigtig meget godt om fællesskabet, og det er jeg kun blevet bekræftet i! 
Efter gymnasiet kunne jeg godt tænke mig at læse noget i retning af statskundskab, hvor jeg kan bruge alle de fag som STX har tilbudt.

 

undefined

Ebbe Barsøe Nielsen, student 2020

STX var mit valg fordi det åbnede for flest mulige veje, og fordi der på denne uddannelse er en bred vifte af muligheder og udfordringer. Det skaber en chance for at prøve kræfter med mange forskellige fag og valgfag, som alle sammen er med til at fjerne tvivl om hvad man egentlig vil bruge sin kommende fremtid på efter STX.

Jeg har selv valgt linjen samfundsfag A, matematik A som forener det samfundsfaglige med det matematiske, og som dertil ligger et godt grundlag for mange muligheder.

Derudover er jeg super tilfreds med det sociale liv på Nykøbing katedralskole. Her samles en masse forskellige mennesker med mange forskellige egenskaber, som hver især er med til at skabe et bredt, og farverigt fællesskab.

 

undefined

Kasper Borre, student 2020

Jeg valgte Katedralskolen, da jeg vidste, at STX var den ungdomsuddannelse, som åbnede flest muligheder. Jeg var vild med tanken om, at jeg selv kunne bestemme imellem det store antal studieretninger og valgfag, som gav mig muligheden for at have stor indflydelse på min fremtid.

Jeg har selv valgt studieretningen Matematik A, Fysik B og Kemi B. I de naturfaglige fag har man rig mulighed for alternativ undervisning, hvor man tilbringer meget tid i laboratoriet - denne anderledes form for undervisning, er en af de største grunde til, at jeg har valgt en naturfaglig studieretning.

En af de fedeste ting ved at gå på Katedralskolen er det sociale! Vi har mange spændende udvalg, som består af elever på tværs af alle årgange, som medfører, at alle kan snakke med alle. Jeg er selv meget glad for de frivillige aktiviteter på skolen, og jeg kan kun anbefale det til alle kommende elever.