Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Elever som smiler og arbejder

Hvad siger Maria om Nykøbing Katedralskole?

Maria Pryds blev student fra Nykøbing Katedralskole i 2020.

Billede af Maria Pryds

Maria Pryds

Student 2020

Jeg valgte Katedralskolen, fordi det var naturligt for mig at lære mere dybdegående om de almene fag og dermed åbne dørene for en masse videregående uddannelser.

På STX går jeg på den engelsk og samfundsfaglige linje, jeg valgte denne linje, da jeg altid har været meget interesseret i at lære mere om det samfund, vi lever i, og få muligheden for at fordybe mig i fag som f.eks. billedkunst og psykologi. Samtidig udbyder Katedralskolen en bred vifte af talenttilbud f.eks. Engelsk Talent, og her fik jeg muligheden for at rejse til Skotland og England med skolen.

Jeg valgte også Nykøbing Katedralskole på grund af det sociale! På NYKAT er der en masse spændende frivillige aktiviteter, et aktivt elevråd, gode fester og hyggelige fredagscaféer som jeg havde hørt godt om fra tidligere elever. Samtidig havde jeg hørt rigtig meget godt om fællesskabet, og det er jeg kun blevet bekræftet i!
Efter gymnasiet kunne jeg godt tænke mig at læse noget i retning af statskundskab, hvor jeg kan bruge alle de fag som STX har tilbudt.


Hvad siger andre?

Billede af Ebbe Barsøe Nielsen

Hvad siger Ebbe om os?

Ebbe blev student i 2020 og beskriver det sociale liv på skolen som et farverigt fællesskab. Ebbe valgte STX, fordi det for ham kunne åbne flest mulige veje.

Billede af Kasper Borre

Hvad siger Kasper om os?

Kasper blev student i 2020 fra STX. Han valgte studieretningen Matematik A - Fysik B - Kemi B, hvor der var rig mulighed for alternativ undervisning. De frivillige aktiviteter på skolen, på tværs af alle årgange er noget af det Kasper anbefaler man tager del i.

Elever på vej ind på skolen

Om skolen

Med  langt over 500 år på bagen, danner Nykøbing Katedralskole i dag rammerne for mere end 650 elever.

Skolens udearealer