Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Studiekammerater løser en opgave

Elevrådsformanden har ordet

Billede af elevrådsformand

Katrine Hjelmar Brix Madsen

Elevrådsformand

ooo§§--- Teksten er under revision ---§§ooo

 

Det at vælge en ungdomsuddannelse er ikke nogen nem ting, og der er rigtig mange muligheder og mange der siger og fortæller om alle de uddannelser der findes.

Jeg valgte Nykøbing Katedralskole fordi jeg vidste, at det var denne retning jeg ville, da jeg havde hørt og oplevet meget positivt om Nykøbing Katedralskole og det tiltalte mig meget.

Jeg har i det halve år, jeg har gået her, oplevet en enorm åbenhed, både over for forskellighederne blandt eleverne, men især også i forhold til at inddrage elever i beslutninger. Derudover er der en dyb respekt mellem lærere og elever, og man kan som elev på Katedralskolen være sikker på at føle sig hørt og forstået.

Katedralskolens faglige niveau er højt og man får lært en masse i sin hverdag.
Når man starter på Nykøbing Katedralskole, skal man IKKE på forhånd vide hvilken studieretning man skal vælge, man starter nemlig alle i det der hedder en grundforløbsklasse, hvor man får smag for alle de studieretninger der tilbydes, når man så har gået i grundforløbsklassen indtil efterårsferien, træffer man dernæst valget om hvilken studieretning man vil gå på. I sin studieretning kommer man på en ”rystesammentur” så man lærer de nye klassekammerater at kende. Der bliver hele vejen støttet op omkring både det rette valg af studieretning og de sociale rammer.

Der er også en masse andre aktiviteter og muligheder knyttet til det at gå på Nykøbing Katedralskole. Her kan til start nævnes musicalen, hvor både musikere, skuespillere og andre kreative sjæle får lov til at udfolde sig. Der er forårskoncerter, Grand Prix og fredagscaféer for de unge talenter, der vil prøve at optræde for et jublende publikum. Der er sportsaktiviteter, som volley og fodbold, hvor den fællesskabsfølelse, der suser gennem vores gange, bliver oversat til fantastisk holdånd, som kommer til udtryk når vores atleter får udfoldet sig fysisk, om det så er med dans, badminton eller fodbold. Hvis der er noget man brænder for, som ikke i forvejen er på skolen, kan man få det oprettet eller finde den Masterclass, der passer til lige præcis dig som elev.

Af de mere boglige aktiviteter er der ting som kreativ skrivning og Akademiet for Talentfulde Unge, alle steder hvor man finder ligesindede ildsjæle, der brænder for viden på tværs af årgange, klasser, fagpakker og linjer. Det er et sted for alle. Også hvis man dyrker sport på højt niveau kan man gennem Team Danmark få tilrettelagt sin uddannelse således at man kan dyrke sin sport med høj passion, samtidig med at man får en god ungdomsuddannelse uanset studieretning eller linje. Du kan vælge lige den linje som har din interesse, om det er den mere matematiske, samfundsvidenskabelige, sproglige eller kreative retning så er det dig som står med beslutningen om valget.
Hvis man har særlige behov, har Nykøbing Katedralskole også indført en treårig HF. Denne uddannelse er et bevis på Katedralskolens ønske om et sted med højt til loftet og plads til alle. Katedralskolen er frem for alt et sted med fællesskab, med respekt og med plads til alle uanset hvem du er.

Jeg har valgt at gå ind i elevrådet netop fordi skolen rummer alle de kvaliteter som du kan læse ovenfor. Skolens elevråd har indflydelse på skoledagen og skolens udvikling. Elevrådet taler elevernes fælles sag, og er med til at skabe gode rammer for inddragelse af eleverne i et godt samarbejde med ledelsen og lærerne. Man vil altid kunne finde sin helt egen vej, for det er det vigtigste som vi unge tager med fra ungdomsuddannelsen.

Venlig hilsen
Elevrådsformanden

Fem elever set fra ryggen arbejder i fællesarealerne

Elevrådet

Elevrådet er elevernes talerør og mulighed for at gøre en forskel. Elevrådet præsenterer nemlig elevernes ønsker for skolens ledelse, bestyrelse og andre interessenter.

Nykøbing Katedralskole oppe fra