Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Studiekammerater løser en opgave

Elevrådsformanden har ordet

Vibeke Keis Thustrup går i 3.Y på Nykøbing Katedralskole og er elevrådsformand.

Billede af Vibeke Keis Thustrup

Vibeke Keis Thustrup

Elevrådsformand

At vælge ungdomsuddannelse er ikke nogen nem ting, og det er en af de første store, og ikke mindst overvejende selvstændige, beslutninger man skal tage. Jeg valgte Nykøbing Katedralskole fordi jeg vidste, at jeg både ville have det sociale og det faglige.

Jeg har i den tid, jeg har gået her, oplevet en enorm åbenhed, både over for forskellighed blandt eleverne, men især også i forhold til at inddrage elever i beslutninger. Derudover er der en dyb respekt mellem lærere og elever, og man kan som elev på Katedralskolen være sikker på at følge sig hørt og forstået.

Katedralskolens faglige niveau står ikke til diskussion - der er styr på det. Men for os unge er det ikke nødvendigvis det der tipper skalaen, når vi skal vælge.
Noget af det der fangede mig ved skolen, var alle de aktiviteter, der også knytter til skolen. Der er musicalen, hvor både musikere, skuespillere og andre kreative sjæle for lov til at udfolde sig. Der er forårskoncerter, Grand Prix og fredagscaféer for de unge rockstjerner, der vil prøve at optræde for et jublende publikum. Der er sportsaktiviteter, som volley og fodbold, hvor den fællesskabsfølelse, der suser gennem vores gange, bliver oversat til fantastisk holdånd, som kommer til udtryk når vores atleter får udfoldet sig fysisk om det så er med dans, badminton eller fodbold.

Hvis der er noget man brænder for, som ikke i forvejen er på skolen, kan man få det oprettet eller finde den Masterclass, der passer til lige præcis dig som elev. Af de mere boglige aktiviteter er der ting som kreativ skrivning og Akademiet for Talentfulde Unge, alle steder hvor man finder ligesindede ildsjæle, der brænder for viden på tværs af årgange, klasser, fagpakker og linjer. Det er et sted for alle.

Også hvis man dyrker sport på højt niveau kan man få tilrettelagt sin uddannelse således at man kan dyrke sin sport med høj passion, samtidig med at man får en god ungdomsuddannelse uanset studieretning eller linje.

Hvis man har særlige behov, er der som noget nyt indført en treårig HF. Denne uddannelse er et bevis på Katedralskolens ønske om et sted med højt til loftet og plads til alle.

Katedralskolen er frem for alt et sted med fællesskab, med respekt og med plads til alle uanset hvem du er. Man vil altid kunne finde sin helt egen vej, for det er det vigtigste som vi unge tager med fra ungdomsuddannelsen.

Venlig hilsen

Vibeke Keis Thustrup

Elevrådsformand.

Fem elever set fra ryggen arbejder i fællesarealerne

Elevrådet

Elevrådet er elevernes talerør og mulighed for at gøre en forskel. Elevrådet præsenterer nemlig elevernes ønsker for skolens ledelse, bestyrelse og andre interessenter.

Nykøbing Katedralskole oppe fra