Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Glade elever i klasselokalet

Eleverne præsentere fagene

Hvad siger vores elever om de fag de har valgt - og hvad arbejder de med?

Vi har samlet en række videopræsentationer fra vores elever, hvor de giver et indblik i de fag de har valgt, og hvad de arbejder med i fagene.


Se videoer

Nedenstående linker til videoer i en ny fane.

Billede af eleven som præsenterer faget astronomi i videoen

Astronomi

Vidste du at en lille bitte solplet på solen, som er usynlig for det blotte øje, faktisk er på størrelse med jorden? Det og meget mere kan du lære om, når du har Astronomi som valgfag.

Billede af elever til dramaundervisning

Drama

Til drama arbejder vi med teaterøvelser og -historie. Vi har besøg af skuespillere, opsætter teaterstykker og tager i teatret. Du lærer at stå foran en forsamling, og kommer ud over din comfortzone og lærer nye ting om dig selv.

Billede af eleverne som præsenterer faget Erhvervsøkonomi i videoen

Erhvervsøkonomi

Synes du beslutningsprocesser, investering, drift og branding lyder spændende? Vi besøger lokale virksomheder, udvikler vores egne virksomheder, og følger processen fra den gode idé, til at pitche den i vores egen "løvens hule".

Billede af eleverne som præsenterer faget idræt i videoen

Idræt

I idræt prøver vi kræfter med et bredt udvalg af idrætsdiscipliner og aktiviteter. Vi dykker også ned i kroppens opbygning og lærer om både fysiologi og anatomi. 

Billede af robotten som bliver arbejdet med i faget

Informatik

I informatik arbejder vi kreativt og teknisk med forskellige IT-systemer. Vi arbejder med data struktur, programmering og interaktionsdesign, når vi programmerer robotter og laver bl.a. spil og apps.

Billede af elev ved sin computer

Matematik

Kan du godt lide at finde frem til ét resultat? I matematik udregner vi formler og redegør for beviser. Vi beregner og løser opgaver, både individuelt og i grupper. Vi arbejder meget analytiske og lærer at udregne statistik og beviser for en effekt.

Billede af elever som præsenterer faget musik i videoen

Musik

Vil du vide hvad hvad en kvint, en terts og en molnedgang er? Og elsker du at spille og lytte til musik? I musik lytter vi til forskellige genrer, og lærer om musikhistorie. Vi læser og skriver noder og spiller sammenspil.

Billede af eleven som præsenterer faget psykologi i videoen

Psykologi

I psykologi lærer vi om menneskets psykiske processer og adfærd, f.eks. indenfor kulturpsykologi, fordomme og stereotyper, ondskab, mennesker i krise og meget mere. Vi kobler teori og feltarbejder, når vi undersøger og tester teorier i praksis.

Pige spiller trommer

Skolens kendingsmelodi

På Nykøbing Katedralskole har vi en kendingsmelodi - og den betyder meget for os. Måske har du hørt den før? Måske vil du høre den igen? Du finder Nykøbing Katedralskoles temasang her.

Fem elever sidder på indendørs trætrappe

Mød eleverne

En ting er hvad vi siger om vores skole - men hvad siger nuværende og tidligere elever? Vi har samlet en række udtalelser fra nuværende og tidligere elever. 

Drama undervisning på scene