TOPGYM_14.jpg

Talent og interesseaktiviteter

På Nykøbing Katedralskole kan talenterne dyrkes og interesserne forfølges.

Derfor har katedralskolen et talent – og interesseprogram der favner bredt, og dækker både de videnskabelige og kreative fagområder. Det skal nemlig være muligt at udfolde alle talenter, uanset om de gemmer sig indenfor naturvidenskab, sprog, litteratur eller samfund.

Fælles for alle tilbuddene er, at de hæver barren og dermed niveauet i forhold til den almindelige undervisning og er for dig der er motiveret, nysgerrig og søger intellektuel inspiration.

Gymnasiet deltager i en bred vifte af eksterne talent- og interesseaktiviteter, som Akademiet for talentfulde unge, science talent og historiekonkurrencen, ligesom der tilbydes en række interne aktiviteter, som masterclass i engelsk og forfatterværksted for de litteraturinteresserede. Aktiviteterne varetages af skolens egne lærere eller gæsteundervisere med særlige kompetencer.

I talent- og interessearbejdet er der derfor et tæt samarbejde med erhvervslivet, universiteterne og andre interessenter udenfor skolemiljøet.

Talentaktiviteter opfattes som aktiviteter i en meget bred forstand, der gennem deres virke kan bidrage til at et talent udvikles blandt deltagerne.

Se film fra Science talenternes verden her

Skolens talentprogram ses her

undefined

Du kan her læse lidt om Åbent Akademi, Akademiet for talentfulde unge Øst

 

undefined
Talentkoordinator: Lise Stentebjerg-Milandt, ls@nykgym.dk