Flotte resultater til eleverne fra Nykøbing Katedralskole

Bolette og Alberte fra Nykøbing Katedralskole er blevet en oplevelse rigere. Med hjælp fra lærer Jette Nygaard og Katedralskolens talentprogram har de taget hele vejen gennem kvalifikationsrunde, semifinale og slutteligt finale, og vandt en flot 5 plads i den prestigefulde konkurrence, International Language competition

iLcompetition er den største sprogkonkurrence i Skandinavien indenfor sprogene tysk, fransk, spansk og engelsk med 33.000 deltagere. Pt. gennemføres konkurrencen i Sverige, Danmark, og Norge.

Bolette og Alberte kvalificerede sig til semifinalen via en virtuel test. Pigerne fortæller, ”grundet corona-virussen blev alt lukket ned og vi havde ikke mulighed for at komme afsted til Gladsaxe til semi finalen. Vi tænkte at konkurrencen nok var aflyst. I stedet blev den rykket og blev afholdt online på egen skole ligesom første runde”.

”Semifinalen skulle laves i par i modsætning til første runde som var enkeltvis. Dette gav os muligheden for at diskutere de forskellige spørgsmål, så vi sammen kunne komme frem til et svar”, fortæller Bolette og Alberte

”På finale dagen var vi begge ekstremt nervøse, da det hele lige pludselig blev mere seriøst, hvor det før bare havde været for sjov. Presset til finalen var det største af alle runder, da vi netop følte at vi skulle præstere godt. Finalen var også live på zoom og det øgede presset at vi kunne se de andres kølige ansigtsudtryk når vi selv stressede over en del af spørgsmålene. Finalen havde færre spørgsmål samt en 10 sek. tidsgrænse så der var ikke lige så stor mulighed for at snakke om spørgsmålene. Det er mega sejt overhovedet at komme i finalen, og at vi ender på en 5 plads, kan vi kun være stolte af”, afslutter de to piger.

undefined