Mød eleverne

Maria Pryds 3.a.

Jeg valgte Katedralskolen, fordi det var naturligt for mig at lære mere dybdegående om de almene fag og dermed åbne dørene for en masse videregående uddannelser.

På STX går jeg på den engelsk og samfundsfaglige linje, jeg valgte denne linje, da jeg altid har været meget interesseret i at lære mere om det samfund, vi lever i, og få muligheden for at fordybe mig i fag som f.eks. billedkunst og psykologi. Samtidig udbyder Katedralskolen en bred vifte af talenttilbud f.eks. Engelsk Talent, og her fik jeg muligheden for at rejse til Skotland og England med skolen.

Jeg valgte også Nykøbing Katedralskole på grund af det sociale! På NYKAT er der en masse spændende frivillige aktiviteter, et aktivt elevråd, gode fester og hyggelige fredagscaféer som jeg havde hørt godt om fra tidligere elever. Samtidig havde jeg hørt rigtig meget godt om fællesskabet, og det er jeg kun blevet bekræftet i!
Efter gymnasiet kunne jeg godt tænke mig at læse noget i retning af statskundskab, hvor jeg kan bruge alle de fag som STX har tilbudt.

 

Ebbe Barsøe Nielsen 3.b.

STX var mit valg fordi det åbnede for flest mulige veje, og fordi der på denne uddannelse er en bred vifte af muligheder og udfordringer. Det skaber en chance for at prøve kræfter med mange forskellige fag og valgfag, som alle sammen er med til at fjerne tvivl om hvad man egentlig vil bruge sin kommende fremtid på efter STX.

Jeg har selv valgt linjen samfundsfag A, matematik A som forener det samfundsfaglige med det matematiske, og som dertil ligger et godt grundlag for mange muligheder.

Derudover er jeg super tilfreds med det sociale liv på Nykøbing katedralskole. Her samles en masse forskellige mennesker med mange forskellige egenskaber, som hver især er med til at skabe et bredt, og farverigt fællesskab.