Sabrina fortæller om ATU.jpg

Sabrina fortæller om ATU

                 undefined

 

Hej jeg hedder Sabrina og er elev på Nykøbing Katedralskole, derudover er jeg også elev på Akademiet for Talentfulde unge

ATU er for elever på gymnasier som gerne vil fordybe sig mere i de forskellige fag på skolen, det kan blandt andet indeholde arrangementer med humaniora, samfundsfaglig eller naturvidenskabelige emner.

For mig er ATU en form for ”frirum” med andre elever, fra Danmarks gymnasier, som på en måde vil det samme som jeg - nemlig at lære mere omkring naturvidenskabelige emner. Jeg synes jeg både har lært meget og udviklet mig meget ved hjælp af ATU, f.eks. er det ofte på et universitets niveau, da eksperterne, som kommer og holder foredrag, er specialister, har studeret mange år og ofte selv er universitetslærer i det selvvalgte emne, nogle gange kan det også være kendte mennesker inden for emnet, f.eks. har jeg været til et foredrag hvor Vincent Hendricks (en kendt filosof) kom for at holdte foredrag.

Selvom jeg selv er naturvidenskabelig på mit gymnasium og vælger de fleste foredrag omkring biologi på ATU, så er jeg stadig åben for at lære mere omkring samfundet, derfor er jeg også rigtig glad for at man helt selv kan vælge hvilke foredrag eller arrangementer man vil komme til. Jeg har derfor også lært mig selv bedre at kende og ved nu at jeg læner meget til både det naturvidenskabelige og det samfundsfaglige. Det tror jeg ikke jeg ville have opdaget på gymnasiet, hvis jeg kun forblev på min studieretning, Bioteknologi.

Jeg har blandt andet været til et arrangement om perspektiver på Mellemøsten, som forløb sig over tre datoer, her fik vi uddelt nogle kilder, som vi skulle fortolke til at kunne skrive en sammenhængene tekst på vores egen hjemmeside. Vi fik selvfølgelig også et uddybende foredrag fra en Journalist, som forklaret en masse, som jeg selv ikke havde hørt om, blandt andet omkring oprøret i 70’erne, som er en af grundende til hvorfor så mange muslimer bærer tørklæde i dag.

Derudover er der også en fantastisk og sjov sommercamp i sommerferien. Her overnatter man på et gymnasium, sammen med en masse andre unge, mens man hygger, spiller spil og om dagen får undervisning (i mit tilfælde var det programmering). Det er også på sommercampen, hvor jeg har lært de fleste at kende, som jeg snakker løs med på de forskellige ATU aktiviteter. Jeg lavede endda min egen sang, sammen med min ”nye” veninde Asta, som vi fremviste til underholdningen om aftenen. Det er dage jeg aldrig vil glemme.