universitet.jpg

Universitetspakken

Særlige fag: Engelsk A og matematik B

I sommeren 2017 fik vi en ny reform, som gør, at en almindelig HF ikke længere giver adgang til lange videregående uddannelser som fx psykolog, jura eller historie, fordi der ikke er lige så mange undervisningstimer på en HF som der er på en af de tre-årige ungdomsuddannelser.

Her er undtagelsen dog: med denne fagpakke kommer du til at få rigtig mange undervisningstimer og afleveringer; men så kan du også være klar til at begynde på en lang videregående uddannelse allerede efter to år.

Det er et intenst forløb, hvor du kommer til at lære rigtig meget.

Matematik B er ikke bare et fag som gør dig virkelig god til at tænke—det er også et krav på mange universitetsuddannelser.

Desuden får du engelsk A fordi rigtig mange bøger og tekster på universitetet (måske over halvdelen) er skrevet på engelsk.

Du bliver god til at sætte dig ind i større mænger stof, få øje på detaljerne og både tænke inden for faste rammer og ud af boksen.

Bemærk: Denne fagpakke åbner ikke for alle universitetsuddannelser, for nogle af dem kræver fx matematik A eller et fremmesprog ud over engelsk.

Vi hjælper dig dog med at finde ud af om denne pakke er nok til at få dig ind på din drømmeuddannelse.