5.jpg

Bosei: Nye klasser og nye venner – 1g på introtur

 

1g-eleverne på Katedralskolen har nu valgt studieretning og er kommet i den klasse, hvor de skal gå indtil studentereksamen. Derfor har alle 1g’erne været på en introtur sammen med deres nye klasse. Bolette Mai Larsen og Jonas Friis Nielsen er begge kommet i 1u, som er en studieretning med biologi og kemi. De har lige været afsted til Idrætshøjskolen Bosei ved Præstø, hvor de tilbragte et døgn sammen med deres nye klasse. Der var flere klasser afsted på introturen samtidig, så der var også mulighed for hygge på tværs af klasserne. 

- Vi mødtes på Katedralskolen og kørte sammen til Bosei, hvor vi skulle bo på 2- eller 3-mandsværelser, forklarer Jonas Friis Nielsen. – Herefter skulle vi lave terningestafet, hvor man slår med en terning, der bestemmer, hvor man skal løbe hen. Ude på posten får man et spørgsmål, som der skal svares på, siger han. – Vi skulle også have et kampråb, så det var en form for team building-aktivitet. Et af de spørgsmål vi skulle svare på var: Nævn 6 hovedstæder med S. Der var også nogle meget svære historiespørgsmål imellem, fortæller Bolette Mai Larsen. I løbet af dagen var der mange af den slags ryste-sammen-aktiviteter.

Senere stod der Lanciers på programmet, og den gamle selskabsdans skulle også fungere som en aktivitet, der fik eleverne til at samarbejde, have det sjovt og derigennem lære hinanden bedre at kende. – Jeg har prøvet at danse Lanciers tidligere, og første og tredje dans gik ok, men resten var svært, mener Bolette Mai Larsen. Jonas Friis Nielsen havde ikke prøvet dansen tidligere. – Men jeg nailede den, siger han. Efter aftensmaden var der hygge på tværs af de klasser, der var med. Der var også flere konkurrencer og 1u vandt bl.a. musikquizzen.

- Det er rigtig godt med en introtur, så man kan lære hinanden at kende. Men faktisk måtte den gerne være længere, så man kunne lære endnu flere at kende, siger Bolette Mai Larsen. - Det er også rigtig godt, at man tager væk fra Katedralskolen og er et helt andet sted. For så lærer man hinanden at kende i et andet miljø uden for skolen, som kan gøre, at man ser nogle andre sider af folk, mener Jonas Friis Nielsen.